МЦС дооел Скопје
ПОЛИТИКА ЗА ПРИВАТНОСТ
MCS е посветена на безбедноста и приватноста на податоците на нашите клиенти. Оваа политика на
приватност ја објаснува нашата посветеност на заштитата на податоците на нашите клиенти и служи
како договор со нашите клиенти и други партии во врска со нашите практики за работење со
податоци. Во оваа политика се наведени типовите на податоци кои МЦС ги собира и објаснува како
се користат и како се заштитуваат податоците, и ги објаснува нашите клучни процедури околу
приватноста.
Оваа политика на приватност е обврзувачки договор помеѓу Вас и МЦС. Со пристапување кон
користење на некој од нашите производи или веб-сајт, ќе значи дека се согласувате со условите за
користење на оваа Политика на приватност. МЦС може да ја промени оваа Политика на приватност
од време на време, преку објавувањето на новата верзија тука, а новата верзија ќе стапи на сила
веднаш.
Приватноста на клиентите на МЦС е особено важна за нас. Затоа:
* МЦС не продава или изнајмува лични информации
* МЦС не спамува, и нашите политики забрануваат користење на нашите услуги за спам
Јавни форуми
Ве молиме запомнете дека сите информации (вклучувајќи лични и деловни информации) кои ќе бидат
поднесени, објавени од Ваша страна во јавност, форум (како огласна табла, соба за разговор, блог
или друг форум) не се предмет на оваа Политика на приватност, и ќе бидат видени од трети лица кои
не се поврзани со МЦС и можат да бидат користени од нив или МЦС да Ве контактираат за било која
намена.
Прибирање бизнис информации и нивна употреба од страна на МЦС
МЦС собира бизнис информации потребни за да ни овозможат да одговориме на Вашите барања за
нашите производи и услуги и да Ви пратиме информации во врска со нашите производи и услуги од
време на време. Бидејќи повеќето од корисниците на нашите производи и сајтови го прават тоа во
својство на вработени или компании, деловните информации што ги собираме ќе бидат во тоа
својство (информации за Вас поединечно, како што се личен вкус, итн., нема да бидат прибирани, а
ќе бидат прибирани "Бизнис нформации"). За овие цели, имаме дефинирано што значи терминот
"Бизнис информации". Имено, станува збор за информации кои ги обезбедува команијата преку
контакт лице кое таа ќе го назначи или кое е овластено од страна на команијата за доставување на
ваков тип на информации, а кои ќе се користат за воспоставување и одржување контакт меѓу
договорните страни. Кога ќе посетите некои од нашите сајтови, може да биде побарано да доставите
информации како е-маил адреса, име на фирмата, адреса, телефонски број, Вашиот производ и/или
верзија, и / или области на интерес. Ние исто така може да Ве прашаме каде сте слушнале за нашата
компанија или производи, или за други информации кои ќе ни помогнат да разбереме повеќе за
Вашите потреби или да ни помогнат во процесот на идентификување на Вашите барања за
информации. Нашите практики за собирање и употреба на информации се опишани во повеќе детали
подолу:
* Регистрација на производ. Може да биде побарано, во име на Вашата компанија, да извршите
регистрација / активирање на форма/и на нашите сајтови или во рамки на производот, со контакт
информации за употреба од страна на МЦС во согласност со оваа политика. Регистрацијата или
активирањето информации може да вклучува име на Вашата компанија, контакт информации,
информации за производот, регистрациски код, мрежата и оперативниот систем, како и други
релевантни информации.
* Клиентски профил. Ние исто така собираме бизнис информации кога ќе креирате клиентски
профил на некои од нашите сајтови, кои се потребни да пристапите до одредени области, а со цел да
се овозможи превземања на софтвер и одредени он-лајн услуги за поддршка, како и да побарате
информации од нас за нашите производи и услуги. Оваа информација ги вклучува името на
компанијата и информации за контакт, како и други информации за Вашата компанија , производите
кои можеби сте ги лиценцирале, и други не-МЦС производи што во моментов можеби ги користите.
Ние ги користиме овие информации во согласност со оваа политика да ве идентификуваме, да ги
процесираме Вашите барања, и да ја администрираме Вашата МЦС сметка(и).
* Поддршка. Ние нудиме одредени ограничени он-лајн услуги за поддршка на нашите сајтови. Ако
пристапите кон користење на интернет поддршка на било кој од сајтовите, можеби ќе бидете прашани
за информации како што се кориснички ID, име на производ, верзија на производ, и други
информации кои ќе ни помогнат да утврдиме за какви технички прашања станува збор и како
најдобро да ви помогнеме да ги решите. Покрај тоа, одредени производи можат да ви овозможат да
ги доставите прашањата за поддршка директно од производот.
* Билтени. Кога ќе се претплатите или регистрирате за да добиете вести објавени или понудени
преку нашите сајтови, ние ќе побараме од Вас информации потребни за да ни овозможите да се
процесуира Вашето барање и да Ви пратиме информации во врска со нашите производи и услуги.
* Колачиња. Ние исто така користиме cookies за да го подобриме корисничкото искуство, доставиме
персонализирани содржини, и собираме информации во врска со употребата на нашите сајтови.
"Cookies" се мали компјутерски датотеки кои ние ги трансферираме на хард дискот од Вашиот
компјутер. Колачињата ни овозможуваат да следиме статистички колку луѓе ги користат нашите веб-
сајтови и за какви цели, колку често некој не посетил на сајтови,како и должината на нивниот престој.
Овие информации ни помагаат динамички да се генерира рекламирање како и информации кои се
специјално дизајнирани за Вашите интереси. Cookies не се дизајнирани за да се обезбедат лични или
бизнис податоци од Вашиот хард диск, Вашиот email, или било кои други лични податоци. Повеќето
интернет пребарувачи се првично поставените да прифаќаат колачиња, но корисниците можат да ја
променат поставката за да одбиваат колачиња или да бидат предупредени кога Колачињата се
испратени. Иако одбивањето на колачињата нема да се меша со способност да комуницирате со
повеќето од нашите сајтови, потребно е да прифаќате колачиња, со цел да пристапите до
информации и да користите одредени функции. На пример, Cookies се потребни за да бидат
прифатени за пристап на нашита веб-базирани услуги или десктоп производи со он -лајн
карактеристики. Колачињата се обновуваат секој пат кога корисникот се најавува на еден од тие
сајтови кои користат „cookies“.
* Производи поврзани со колекција на информации. МЦС собира некои дополнителни
информации во врска со користењето на нашите услуги или десктоп производи со онлајн
карактеристики. На пример:
* Надградби на производи. Некои производи ви овозможуваат да превземете и/или регистрирате
производ кога тие стануваат достапни. За време на преземањето и процесот на регистрација, ние
собираме бизнис информации, вклучувајќи кориснички ID број и верзија на производот, тип, сериски
број, со цел да се авторизира Вашиот пристап и да ви обезбеди соодветна надградба, а воедно и да
се ажурира нашата база на податоци за производот и надградби на производите кои се преземаат
или инсталираат.
* Креирање на сметка и пристап. По пријавувањето за користење на нашите услуги, МЦС собира
бизнис информации кои можат да содржат информации како сериски број, кориснички ID, Ваши
информации од клиентскиот профил , со цел да се идентификува и одобри Вашиот пристап и
користењето на услугите. Одредени производи ви овозможуваат пристап до Вашата сметка со цел да
добиете информации како за Вашиот план за поддршка, сервиси, членства, регистрации,итн.
* Онлајн производ / Account апликација. Одредени производи и услуги се предмет на процесот на
барање и запишување, која може да се заврши на хартија или на интернет. Бараната информација
може да вклучува даночни броеви, сметка во банка, и информации за контакт. Оваа информација се
користи за запишување на Вашите барања и, доколку биде одобрена, да се искористи за поставки и
администрирање на Вашиот профил.
* МЦС производи и услуги. МЦС може да ги користи Вашите бизнис информации за да: (1) ве
информира за надградби и ажурирање и обновување на претплата; (2) ве известува за производи и
услуги за кои мислиме дека можат да бидат од интерес за Вас; (3) ви нуди попусти или други
промоции во однос на МЦС производи и други услуги за кои мислиме дека може да ве интересираат,
и (4) контактираме со Вас за истражувачки цели за да се утврди како можеме подобро да ве услужиме
или да обезбедат подобри производите да ги задоволат Вашите потреби.
* Производи од Трети лица. МЦС може исто така да ги користи Вашите бизнис информации за да ве
информира за специјални попусти или понуди од други компании кои ги имаме внимателно одбрани и
чии производи и услуги може да бидат од интерес за Вас.
Објавување на Вашите бизнис информации
МЦС нема да пристапи до Вашите податоци или услуги, освен во ограничени околности :
(1) со цел да ви обезбеди техничка поддршка, само на Ваше барање и со Ваша дозвола, (2) на основа
на ограничен пристап да инсталирате ажурирања, извршувње на редовни бекапи, или враќање на
податоци од бекап на Ваше барање. МЦС нема да обезбеди податоци за производите и услугите на
било која трета страна, или дозвола било која трета страна да пристапи до Вашите податоци за
производот или услугите кои ги користите , освен со Ваша дозвола или претходна усогласеност со
валидни законски услови како што е закон, регулатива, претрес, судски налог. Покрај тоа, ако во било
кое време одлучите да го прекинете користењето на нашите сервиси, Вашите податоци ќе бидат
уништени и отстранети од сите сервери во согласност со условите определени во Вашата услуга-
договор.
Како МЦС ја штити Вашата приватност - интерно
MCS сака Вашите бизнис информации да останат максимално сигурни колку што дозволуваат
условите . За таа цел се комбинираат напредни индустриски стандарди и техничките заштитни мерки
согласно со Кодексот на однесување за оние вработени за кои е дозволен пристап до бизнис
информациите на нашите клиенти.
Индивидуални извештаи на податоците за клиентите можат да бидат видени или посетени од страна
на овластени вработени во МЦС, агенти или независни изведувачи само заради решавање на
проблем, поддршка, прашања. МЦС политиката на приватност бара двете страни , вработени и
консултанти да се обврзат на договор за доверливост пред да работат за МЦС и со МЦС.
И покрај овие мерки на безбедност, МЦС не гарантира дека одредени бизнис информации ќе бидат
заштитени од губење, злоупотреба, напади, или промена од трети лица. Клиентите се одговорни за
одржување на сигурноста и тајноста на нивните кориснички имиња и лозинки.
Вашата приватност (избор)
Доколку одлучите да не примате информации за новости, промоции,надградби итн., ние се уште го
задржуваме правото да ви испратиме пораки со цел да ве известиме за некој важен производ,
прашања и надградби, како и други прашања поврзани со согласност за обновување на постоечките
услуги со претплата, за решавање на конкретни прашања или барања направени од Вас преку
телефон, факс, електронска пошта, или на интернет.
Трети лица e-mail промоции. Ако пристапите и / или користите било која од услугите на нашите
партнери од линкови на нашите сајтови, секоја информација која ќе се открие во врска со таков
сервис може да биде доставена до нашите партнери и не е предмет на оваа Политика на приватност.
Треба да се консултирате со политиката за приватност на нашите партнери, или трети лица во однос
на нејзиниот третман на сите информации кои можат да бидат откриени во врска со таквите услуги.
Поврзани сајтови
Нашите Веб-страници можат да содржат линкови до веб-сајтови на трети лица и ресурси ("поврзани
сајтови"). Овие поврзани сајтови се предвидени само како погодност за Вас, а не како прифаќање
одговорност од страна на МЦС за содржината на овие поврзани сајтови. МЦС не дава никакви
ИЗЈАВИ ИЛИ ГАРАНЦИИ во однос на точноста, прецизноста, ефикасноста, или квалитетот на било
која содржина, софтвер, услуга, или апликација која ќе се најде на овие поврзани сајтови. МЦС не е
одговорен за достапноста на поврзаните сајтови или за содржината или активности на таквите
страници. Ако одлучите да пристапите на некој поврзан сајт, тоа го правите на Ваш сопствен ризик.
Вашата употреба на било кој поврзан сајт е предмет на политики, услови за користење и политики на
приватност на таквиот поврзан сајт, ако ги има.
Промените во оваа Политика на приватност
МЦС може да ја промени оваа Полиса за приватност во секое време од објавувањето на актуелната
политика на сајтови. Вашата употреба на нашите сајтови претставува прифаќање на одредбите од
оваа Полиса за приватност и Вашето продолжување на употребата на услугите , а по таквите
презентирани промени претставува прифаќање на секој ревидиран договор за Политика на
приватност.
МЦС дооел Скопје 2013'